Flisens dag

Den 23. februar innføres en ny dag i almanakken, Flisens dag. Norsk Byggkeramisk Forening innfører dette som en norsk merkedag, og vi er selvfølgelig med på markeringen.  

Keramikk har vært en grunnstein i bygging og dekorasjon i tusenvis av år og vi er stolte av å være med å føre tradisjonen videre. Våre fliser har unike egenskaper som gir fordeler både når det kommer til holdbarhet, slitestyrke og hygiene. I anledning Flisens dag ønsker vi å fremheve fordelene ved et materiale som både har spilt en viktig rolle i historien og som samtidig er det opplagte valget i dag og i fremtiden.

flisens dag 2024

10 fordeler med fliser

 1. Holdbare
  Keramiske fliser og klinker er harde og tåler slitasje fra sand og grus, samt aktiviteter med kjæledyr som klør og klokker. De ser fortsatt bra ut etter 100 år, i motsetning til etter bare 10 dager.  
 2. Lett å vedlikeholde
  Mange andre materialer krever kontinuerlig vedlikehold, men ikke fliser og klinker. De er lette å holde rene med vanlig rengjøring, og keramikken holder seg i god stand. 
 3. Allergivennlige 
  Fliser og klinker er et ideelt valg for alle med allergier, da de ikke fanger opp allergener og støv. Eventuell skitt ligger bare på overflaten og kan enkelt fjernes. 
 4. Vannbestandige
  Keramikk har blitt brukt i århundrer på grunn av sin motstand mot vann og fukt. Det er ingenting i keramikken som råtner, og den kan brukes i nesten alle rom, inkludert bad, kjøkken og vaskerom.
 5. Brannsikre
  Under brenneprosessen blir flisene brent ved en høy temperatur, noe som gjør dem brannsikre. De avgir ikke farlige kjemikalier eller gasser under brann. 
 6. Lett å rengjøre
  Med vanlig lunkent vann og en myk børste kan du holde flisene rene. I ekstreme tilfeller kan du supplere med rengjøringsmidler. 
 7. Fargeekte
  Når du velger fliser, kan du være sikker på at fargen vil holde seg år etter år. Keramikk er UV-bestandig og endrer ikke utseende på grunn av solstråler. 
 8. Perfekte for gulvvarme
  Klinker er en utmerket varmeleder, og derfor er de perfekte for gulvvarme. De gir behagelige og varme gulv, spesielt egnet for bad. Glem gulv som krymper, sprekker eller lukter rart. 
 9. Allsidige
  Keramikk finnes i dag i mange farger, størrelser og teksturer. Enten du ønsker fliser som etterligner kalkstein, granitt, marmor, betong eller metall, finnes det en flis for deg. 
 10. Holdbare
  Fliser har eksistert i mange tusen år og vil fortsette å være et populært valg. Gulvet du legger i dag, vil fortsatt være gangbart for kommende generasjoner. Keramikk er et takknemlig materiale, spesielt egnet for områder i kjøkkenet der det kan være tøffe påkjenninger.