Flistrendene 2019

Dette er flistrendene i 2019

– Dempet og nøytral stil, organiske undertoner og gjerne litt mørkere fargenyanser. Slipt betong, kalkstein, marmor og terrazzo. Det er stikkord for flistrendene i 2019, sier J. Tharaldsen, trendekspert i Modena Gruppen. Hun deler gjerne sine siste trendobservasjoner.

Marmor fliser

– Fliser i marmor blir mer og mer populære. De kommer i stadig større utvalg og fremstår i år med mer farger og med tydeligere mønsterspill.

En av årets nyheter er Valentinos marmor. Den har en greige farge – en mellomting mellom brunt og grått. Her kan du finne noen flotte marmorfliser fra modena.

Terazzo fliser

– Terazzo er tilbake for fullt i 2019, med mer farger og større fragmenter. Den originale italienske flistypen Terrazzo er en kombinasjon av betong og fargerik marmor og leveres i mange ulike størrelser og mønstre. Her kan du finne eksempler på noen av våre Terazzofliser.

Porcelanato fliser

­– Er du fan av den slitesterke keramiske flistypen? Du kan også få terrazzo-mønster i klassisk Porcelanato kvalitet. I 2019 kommer denne keramiske flistypen med større fargerike biter.

Store formater

– Nå er det størrelsen det kommer an på. Store fliser er «in» i 2019. Fliser i 60×60 cm format er langt på vei den nye normalen, men du får også formater som 75×75 cm. eller helt oppe i 60×120 cm. Trodde du at små rom ikke går sammen med store fliser? Det stemmer ikke. Et lite rom kan faktisk virke større med store format.

Fiskebein og Chevron

– Vi bli mer og mer glade i varierte flismønstre på gulv og vegg. Fiskebein og Chevron er i vinden som aldri før. Dette er tidløse klassikere som gir liv og løft til et baderom. Legges like gjerne på vegger som på gulv.

Mosaikk

Mosaikk blir mer og mer kult og dukker opp i 2019 med større biter, og igjen med natursteinsflis i fiskebein, eller som trapes med betonglook. Mosaikk i den mer tradisjonelle størrelsen, 2x2cm. legges nå på hele flater – både i tak og på gulv og vegg. Nå skal det helst ikke være mosaikk kun i avgrensede distinkte nisjer eller kolonner, slik vi har sett tidligere.

Her finner du noen eksempler på våre mosaikkfliser.

Mykt og deilig

– I årets trend er vi enda mer opptatt av gode overflater. Nå snakker vi om   overflater som gjør at et hardt materiale også oppleves som varmt og mykt.

Er du nysgjerrig på årets flistrender? Avtal et møte med en av våre fliskonsulenter, så går vi gjennom trendene med deg.

3 replies on “Flistrendene 2019

  • Henrik Engelsen Bjørgo

    Hei,

    Vi la merke til Hexagon Old pink 15cm som ble brukt på tid for hjem.

    Er disse flisene tatt ut av deres sortiment?

  • marte johansen

    Hva er prisen for flisene som ble benyttet på tid for hjem? Hexagon old pink 15 cm, evnt annen farge samme strl?

Comments are closed.