Hurra for Vedfyringens dag!

 

Høst er høysesong for kos og hygge rundt ildstedet, enten det er ute i skog og mark eller inne i vår egen stue. 2. oktober 2019 markeres Vedfyringens dag for aller første gang. Å fyre med ved gir oss hygge, varme, ro, god atmosfære og lave skuldre. Å fyre opp ild er noe mennesket har gjort i hundretusenvis av år, og bålet er et perfekt samlingspunkt. Dette er noe vi må videreføre til neste generasjon.

 

I dag, 2. oktober, markeres Vedfyringens dag for aller første gang. Høst er høysesong for kos og hygge rundt ildstedet. Å fyre med ved gir oss hygge, varme, ro, god atmosfære og lave skuldre. Å tenne bål og samles rundt et ildsted er en stor del av kulturarven vår, og dette er noe vi må videreføre til neste generasjon. 

 

Bli med på båltimen

I forbindelse med denne dagen oppfordrer vi ildentusiaster over hele landet til å bli med på båltimen mellom 20.00 og 21.00. Om det er ute i naturen, eller foran peisen, bli med å tilbringe litt tid foran de lune flammene og stenge ute all annen påvirkning for en times tid. 

 

Så, enten du er på høstferie, til fjells eller hjemme, har fri eller har lange arbeidsdager – bli med på å markere dagen! Samle familie eller venner foran peisen på kvelden, lag mat på åpen ild, få sjelero ved å titte inn i gnistrende flammer og kjenn at høsten – den er faktisk ganske fin den også. 

 

God vedfyringsdag!