Månedens Flis – Lume

Lumeserien gjengir en gammel tradisjon med håndlagede fliser, nå gjenskapt med moderne teknologi. Det håndlagede uttrykket skaper en rustikk, men harmonisk stil. Den har et vakkert spill da nesten ikke en flis er lik, dermed gir det en organisk og levende overflate.

Ole Marius Andersen er butikkleder i vår avdeling i Oslo. Han har flere års erfaring som prosjektleder for en baderoms-entreprenør. Ole er en kilde til teknisk kunnskap, men han brenner også for å skape vakre baderom. Da han selv renovert sitt eget bad for 2 år siden, ble selv taket flislagt og hver cm ble effektivt utnyttet, ingenting ble overlatt til tilfeldigheter.

«Lume er for meg en veldig allsidig men også unik flis. Den kommer i 6 delikate farger som gjør at serien kan brukes til ulike farger og materialer. Serien har både vegg og gulvkvalitet. Den passer til alle rom som bad, kjøkken og dekor til peisvegg i stuen. Flislagte skillevegger er på full fart inn, her vil Lume bidra til et særeget uttrykk.
På bad synes jeg den gir et lekkert blikkfang som en fin kontrast til matte og store flater. Lume kan legges i flere ulike mønstre som for eksempel symmetrisk, mursteinsforband og i fiskeben. Til kjøkken egner den seg ekstra godt fordi den er mulig å legge med minimalt med fug. Altså minimerer vedlikeholdet samtidig som man får en rustikk og unik «look».

«Vi som jobber med flis hver dag synes flis er mer enn bare flis. Det er et av de få «ekte» materialene vi fortsatt benytter i den moderne verden hvor plast, mdf og gips har tatt over store deler av det moderne hverdagsdesignet.
Lume er et klassisk eksempel på akkurat dette. Gode faglig råd med kreative løsninger er det vi ønsker å gi videre» sier Ole ivrig.