Møt arkitektene bak prosjektene

Les Modenas portrettserie med interiøreksperter som gir deg gode råd om farger og materialvalg


Møt Ingrid Knutsen fra Kristiansand, interiørarkitekt både på jobb og i fritiden.

1. Hvem er du?
Jeg heter Ingrid Knutsen, er 28 år gammel og bor med samboer i enebolig i Vågsbygd i Kristiansand. Jeg er interiørarkitekt og driver Studio IN i Kristiansand. Her jobber jeg med alt fra innredning, design og interiørløsninger for offentlig og privat miljø. Jobben er spennende og veldig variert.

2. Hva slags prosjekter jobber du med akkurat nå?
Det er flere ting, blant annet en 23 kvadratmeter studioleilighet der alt blir spesialdesignet, og plassbygges av møbelsnekker for å bli funksjonell. Det er en spennende utfordring. Jobber også med å innrede en restaurant. Her er jeg med helt fra konsept til ferdig innredning. Det gjelder å skape et interiør som setter gjestene i den rette stemningen og skaper en god atmosfære, i tillegg til at alt skal fungere.

Fakta

Navn: Ingrid Knutsen

Sivilstatus: Samboer

Bosted: Vågsbygd, Kristiansand

Utdannet: Interiørarkitektur-studier i Oslo og Dublin

Jobb: Driver eget Interiørarkitektfirma

Hobby: Å designe og bygge møbler i eget snekkerverksted og tilbringe tid i hagen som jeg elsker

 

Foto: Victoria Nevland

3. Hvordan går du frem når du skal innrede for andre?
Det er viktig å bli godt kjent med de som skal bo der. Hvem er de og hva slags liv lever de? Så tar jeg dette med videre når jeg begynner på å se på plassutnyttelsen og planløsningen. Når vi er enige om planen, går vi videre med farger, materialer, konsept og design tilpasset til kunden. På denne måten sikrer man en god prosess, og man sitter igjen med et resultat kunden kan føle seg hjemme i.

4. Hvis vi sier flis, hva tenker du da?
Da tenker jeg et spennende materiale med utrolig mange bruksområder. Jeg har alltid elsket flis. Flis kan brukes i de fleste rom, både kjøkken, bad og stue, og kommer i stadig nye formater, overflatestrukturer og farger. Jeg har sans for å bruke ulike flistyper i kombinasjon for å skape kreative vegger og overflater. Flis har fått en renessanse og er et materiale man kan ha mye gøy med.

5. Ditt beste tips til hvordan innrede et bad.
Badet er et av husets viktigste og dyreste rom. Her begynner og avslutter man dagen. Tenk gjennom hva slags stemning du ønsker å skape på badet. Gjerne finn inspirasjon før du setter i gang, for å kartlegge hva du faller for og hva du ikke vil ha. Det er ikke alltid det bør være fliser på alle vegger. Bad trenger ikke bare ha en type flis, gjerne kombiner ulike fliser og materialer. Ta inn treverk for å skape en lun stemning. I tillegg er det viktig å tenke på oppbevaring på bad tidlig i prosessen.

Ingrid og samboeren valgte storformat fliser fra Modena på gulv og vegger for å skape rene, og lune flater på deres nyrenoverte bad.

Ingrid og samboeren valgte storformat fliser fra Modena på gulv og vegger for å skape rene, og lune flater på deres nyrenoverte bad.

To av veggene er i pusset betong for å skape variasjon.

To av veggene er i pusset betong for å skape variasjon.

6. Vanligste feil folk gjør?
Mange velger bort egne løsninger fordi man er redd for å gå lei av dem. Å gå for trygge standardløsninger i stedet for å våge å være litt utradisjonell. Velg det du faller for, kjøp noe du virkelig har lyst på, og kjøp heller færre ting. En bolig er personlig, din egen lille hule. Det gjelder å stole litt på seg selv. Dessuten: Bruk tid på finne praktiske løsninger som fungerer i hverdagen.

7. Hva var ideen når du innredet ditt eget bad?
Vi ønsket oss et bad i naturtoner, med rene, praktiske overflater. I tillegg bestemte vi oss tidlig for badekaret og vasken som er i terrazzo, og designet mye ut i fra dette. På veggene valgte vi en kombinasjon av naturgrå storformat fliser og pusset betong. Innredningen har vi laget selv, og ønsket å ha denne i heltre eik. Dette var for å tilføre en kontrast til de ellers kalde materialene.Vi har fokusert en del på belysning for å kunne skape ulike stemninger, da lys er viktig for helhetsinntrykket. En lyssatt nisje over badekaret er både praktisk og pynter opp.

8. Hvor viktig er trender for deg?
Jeg påvirkes av trender og kan bli inspirert av dem. Det er viktig for meg å følge med, fordi det kommer stadig vekk nye produkter på markedet som gir nye muligheter. Men jeg følger ikke trendene slavisk i jobben min som interiørarkitekt. Trender endrer seg fort og jeg har sans for å sette det personlige preget på omgivelsene som man skal bo eller jobbe i. Bli gjerne inspirert av nye trender, men kombinér med egne ideer og smak.

Legg merke til lyssatt nisje over badekaret. Stemningsskapende og praktisk

Legg merke til lyssatt nisje over badekaret. Stemningsskapende og praktisk

Innredningen i eik har de laget selv, og er med på å skape varme og kontrast.

Innredningen i eik har de laget selv, og er med på å skape varme og kontrast.

På badet har Ingrid Knutsen og samboeren brukt Pietra Italia Grigio fliser i 60 x 60 cm format fra Marazzi. Her finner du hele serien.