«Pura Vida» starter på badet

«Pura Vida» direkte oversatt betyr «det rene liv» eller «full av liv». Uttrykket gjennomsyrer hele samfunnet på Costa Rica og lokalbefolkningen. Noe som gjorde inntrykk på mureren og hans kone da de var der på bryllupsreise.  

– Det å minne seg selv på å være takknemlige, nyte og ikke minst ta vare på livet og det en har. «Pura Vida» er rett og slett en optimistisk og befriende leveregel! forteller Gunnar Pedersen 

Det hersker ingen tvil om at ekteparet Charlotte og Gunnar har tatt dette med seg hjem. Et sydhavslignende uteområdet vitner om gjestfrihet og det gode liv. Området er delt inn i soner rundt et asurblått basseng med «Pura Vida» skrevet inn med flis på bunnen. Et romslig gjesteanneks med eget bad, innredet i deilige sommerfarger og typiske materialer for en eksotisk følelse. På motsatt side av bassenget er en sommerstue med detaljer fra Costa Rica, som forlenger drømmen om sommer og ferieliv. Disse rommene gir le for vind og innsyn.  

Huset på toppen av Skjeggåsen i Søgne startet de på for 2 år siden 

-Vi har bygget for å bli. Det som gjenstår tar vi etterhvert som vi finner de beste løsningene. Jeg venter heller enn å gjøre ting midlertidig og halvveis. Som flislegger skulle en kanskje tro at jeg har valgt flisene, men det har vi løst sammen, sier Gunnar som sammen med Charlotte deler interessen for å ha det fint rundt seg. 

 Hele huset er bygget med tanke på å ha flere rom som gir opplevelser. Det hele startet med vinkjelleren, det var utgangspunktet fra paret til arkitekten. Det å kunne ha flere soner som ville gi muligheter til å bytte stue i eget hjem var viktig for dem. Samtidig var de opptatt av å ha stue og kjøkken på grunnplan. Fra toppetasjen er den beste utsikten rett ut mot Skagerak, men de er heldig med tomta. For akkurat fra sofakroken i stua og kjøkkenøya er det åpent nok til å få samme utsikten som fra badekaret i 2.etg.  

Modus på plass i vinkjelleren.

Har nok fått noe av vininteressen fra mine foreldre, men etter en tur i Italia for noen år siden ble jeg helt bitt selv. Reist mye rundt på vingårder. En dag dukket det opp en vin som het Modus, noen venner hadde oppdaget den helt tilfeldig. For et sammentreff, den smaker helt fortreffelig! Ble selvsagt en ivrig samler, ler Gunnar

– En ny dag starter med en tur på badet , er slagordet  til Modus Bad.  

– God atmosfære som gir deg inspirasjon til å møte dagen med en positiv innstilling. Badet skal være et rom du gleder deg til å besøke,  sier murmester og daglig leder av Modus Bad, Gunnar Pedersen. Han vet hva han snakker om, han har hele 14 års fartstid i bransjen og bygger 150 bad i året.
– Siden jeg syns at baderommet er en så viktig del av et hus valgte jeg med eget firma å legge fokuset mitt på det. Jeg startet opp for meg selv for 4 år siden og i dag er vi 4 ansatte. 
– Badet er et viktig rom estetisk, men det er også et kostbart rom, som fortjener at de som utfører arbeidet legger stolthet i det de gjør, fortsetter Gunnar. 
– Jeg er glad i å gjøre ting fint, detaljene teller. Det er så kjekt å se når silikonet legges, og de små detaljene som utgjør helheten blir lagt til. 

Folk har ulike preferanser på hva som oppfattes som fint. Gunnar oppfordrer folk til å gå for den flisen de liker best, det er ikke der en skal stramme inn på budsjettet.

– Det er en permanent installasjon, hvis en må prioritere er det andre ting en bør velge bort i stedet. Det er jo flisene som setter stemningen i rommet.

Gunnar forteller også at han aldri legger seg oppi hvilken flis kunden skal velge. 
– Det er veldig viktig at de gjør dette rommet til sitt. Jeg vil bare mene noe om mengden som bør bestilles, sier murmesteren. 

Modena har sitt opphav her på Sørlandet. Som murer er det ikke bare viktig å kunne handle lokalt, men tryggheten og effektiviteten som kommer av å ha  gode samarbeidsrutiner  Dessuten har Modena også et godt system for det som skal legges bak flisene.

– Ingen kommer til å få meg vekk fra Alfix. Det er det beste og sterkeste festesystemet jeg har jobbet med.  

– Jeg har vært i servicenæringen en stund, vi driver et par klesbutikker her i Søgne også. Forståelse for kundeservice er like viktig i flislegger bransjen også. Mange tenker at det å pusse opp badet er en slitsom affære. Planlegging og dialog mellom et kobbel av håndverkere kan være ett hodebry for selv den tålmodigste av oss. Derfor er det viktig for meg å passe på at hele prosessen skjer så sømløst som mulig.  

Tips : Det tar kun 1 dag å rive et bad helt ned. Det er det verdt, med tanke på hvor fritt du står til å velge helt nye løsninger. Noen ganger er det mer lønnsomt også, opplyser murmesteren 

“Badet er et viktig rom estetisk, men det er også et kostbart rom, som fortjener at de som utfører arbeidet legger stolthet i det de gjør, fortsetter Gunnar.”