Baderomstrender, møt arkitektstudent Anna Olette Tangen

Baderommet til Anna er bygd for flerbruk

På dette baderommet kan flere personer boltre seg samtidig – på få kvadratmeter.

– Jeg har skapt et lite men trivelig baderom der funksjonalitet og effektivitet står i fokus, sier arkitektstudent Anna Olette Tangen (24). Designet er nordisk inspirert med spilevegger og terazzo-fliser

Anna valgte det minste baderommet i Modenas Trend Bads designprosjekt. Det passet henne bra. Hun er nemlig vokst opp med små baderom, der det er kamp om plassen. Derfor ønsket hun å skape et bad som kan betjene flere mennesker samtidig, selv om plassen er begrenset.

Hovedgrepet mitt var å lage en inndeling der man kan sitte i fred når man dusjer eller er på do, samtidig som andre benytter vasken til morgenstellet. Jeg ønsket å skape en brytning av siktlinjer, og benyttet spilevegger i tre aktivt i prosjektet»

Vaskeservant og speil er plassert nærmest døra, mens toalettet er bak skilleveggen.

 Kø på badet

Anna er masterstudent på siste året ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo. Med null erfaring i baderomdesign, måtte hun begynne på scratch da hun fikk utfordringen fra Modena om å tegne sitt drømmebad.

Som student i kollektiv med fire jenter, har jeg også fått god trening i å dele baderom. Jeg ønsket å designe et bad der du ikke får være i fred, men som likevel fungerer.

Anna delte badet inn i soner, en fellessone ved inngangsdøra der man kan suse ut og inn og ta morgenstellet, en litt mer privat sone i midten og en helt privat sone innerst der man kan være avkledd, uten å oppleve at du er på utstilling.

–  Der får du en følelse av å ha badet for deg selv, også om du ikke er der helt alene, sier Anna.

Nordisk-look

Anna valgte et stramt design der funksjon har hovedprioritet. Hun endte opp med et nordisk uttrykk, med betonggrå flis på øvre deler av veggene, noe som skaper en fin kontrast til de lyse spileveggene. På gulv og nedre del av veggene valgte hun terrazzoflis i lyse gråtoner.

– Terrazzoflisene gir liv til rommet med sitt fargespill og varme toner. Jeg er veldig glad i de flisene, sier hun.

I det innerste sonen tegnet Anna inn en integrert benk mellom badekar og dusj der man kan sitte mens man dusjer. I veggene er det innfelte lysnisjer med keramisk flis som ser ut som tre. De er dekorative, samtidig som de er praktiske hyller for sjampo, såpe og badeoljer.

– Jeg ble mer og mer engasjert jo mer jeg jobbet med baderomprosjektet. Jeg innredet det minste og rimeligste badet, og det ble et bad jeg virkelig kan trives i, ler Anna.

bad - allmarble imperiale

I den private sonen kan du være helt avkledd og likevel litt alene. En integrert benk gir mulighet for å sitte mens du dusjer.