Baderomstrender, møt interiørdesigneren Birgit Torkildsby

Trendbad – Eksklusivt , mykt og hjemmekoselig

Hun har alltid drømt om å innrede et stort og luksuriøst bad. Hos Modena fikk interiørdesigneren Birgit muligheten.

–  Det var kjempeartig å få anledning til å slippe seg løs i Modenas butikk, og plukke flis og innredning fra øverste hylle. Min ambisjon var å skape et luksuriøst baderom med et mykt, hjemmekoselig preg, sier Birgit Torkildsby.

Birgit Torkildsby - Profil

Den 47 år gamle interiørdesigneren fra Oslo har jobbet med interiør og design i hele sitt liv. Hun er utdannet produktdesigner ved Oslo Met og har sju års erfaring som kreativ leder i Borge, som var Norges største leverandører av tapet og interiørtekstiler. I dag driver hun egen virksomhet, holder kurs og tar interiør- og stylingoppdrag for bedrifter og privatpersoner.

Birgit er ikke helt ukjent med å innrede bad. Hun har hjulpet mange kunder med å utforme sine bad, og betegner badet som et av husets viktigste rom.

– Det er stedet hvor vi begynner og avslutter dagen. Badet påvirker hverdagen vår, og er et rom som bør utformes med kjærlighet og omtanke. Både små og store bad kan bli delikate og funksjonelle, men det var gøy å innrede et større bad med løsninger som krever mer plass, sier hun.

Runde og myke former dominerer på badet; ovale speil, runde bollevasker og runde mosaikkflis på en buet delingsvegg.

En buet innervegg deler Birgits bad i to soner og gir dusjområdet innerst en privat og avskjermet stemning.

Mykt og estetisk
Birgit valgte bevisst å se vekk fra typiske forbrukervalg, og gav seg selv muligheten til å leke med former, farger og materialer.

– Jeg ville vise noe annet enn de mørke badene i sort og grått, som er blitt så mye brukt på hotell og spa, og har definert hva som er eksklusivt. I stedet valgte jeg fliser i farger på de fleste flatene; matte rosa mosaikkfliser i kombinasjon med blanke fliser i en varm gråbeige farge, og en liknende fargetone på den delen av veggene som er malt. De gir en fin kontrast til gulvets marmorflis med sort og grått spill, forklarer Birgit.

Et av Birgits hovedgrep var å leke med runde og ovale former. Disse finner man blant annet på de små mosaikkflisene, på speilene over servanten og på bollevaskene. Dessuten har hun delt inn baderommet med en buet vegg som avskjermer dusjområdet og badekaret, og på den måten sørger for at man kan kjenne seg trygg og beskyttet i den delen av badet hvor man er helt avkledd.

Birgit syns de myke, runde formene tilfører badet en vennlig og hjemmekoselig atmosfære, i kontrast til alle de harde flatene som faktisk bad er bygget opp av.

– Jeg ønsket å kombinere eksklusiviteten til et stilig baderom man gjerne finner på et fint hotell med en mer hjemmekoselig atmosfære. Og ved hjelp av både de varme fargetonene og de myke formene, syns jeg at jeg har fått det til ganske fint, sier hun.

Birgit Torkildsby

Tre tilfører varme
Innredningen domineres av et antikt massivt skap i mørkt tre som nesten når opp til taket. Her er det plass til håndklær, såpe, sjampo og alt man ellers trenger på et bad. Bollevaskene hviler på et servantskap kledt i flis som ser ut som tre.

– Tre tilfører varme og gjør rommet ekstra hjemmekoselig, sier hun.

Birgits smak er leken, og hun kunne ikke la være å ta i bruk Modenas printbare fliser. På dem kan man trykke hvilket som helst motiv, for eksempel et favorittfoto man har på kameraet eller telefonen.

– Min mann er fotograf og har tatt et stemningsfullt foto av et tjern omgitt av tett skog som speiler seg i vannet. Jeg fikk det printet på flis som jeg har brukt på den innerste veggen, i den delen av rommet hvor dusj, badekar og toalettet er plassert. Det gir badet en personlig touch og skaper en god atmosfære i badets våte sone. På den måten får jeg tilført baderommet litt av den beroligende følelsen naturen gir, selv om det ikke har noen vinduer, sier Birgit.

Mørke marmorfliser i storformat på gulvet gir badet en eksklusiv atmosfære.