Rommet på baderommet: den femte veggen

Har du hørt om den femte veggen eller rommet-i-rommet? Det er ett av flere smarte grep du kan gjøre for å få et baderom til å virke større – og for å bli mer praktisk. Sett opp en skillevegg mellom våt og tørr sone på baderommet. Veggen gir muligheter for praktiske hyller eller dekor og gjør at du får utnyttet rommet bedre.

Skilleveggen kan gå helt til taket eller halvveis opp.  Med innfelte hyller i glass over en halv skillevegg  kan du få en stilig effekt. Det finnes flere typer våtomsplater som er velegnet til bygging av skillevegger, hyller og andre innredningsdetaljer.

En femte vegg på badet kan ha flere funksjoner i tillegg til å skille våt og tørr sone. Er badet ditt langt og smalt, kan en skillevegg bidra til at baderommet virker bredere og romsligere. En skillevegg kan også brukes til å skjule rør og elkabler. For eksempel kan du bygge inn toalett i skilleveggen. Et innebygd toalett tar mindre plass og gir badet et mer moderne «look».

Skilleveggen kan også benyttes «tosidig»;  veggmontert toalett på den ene siden og dusjvegg på motstående side. Det er et grep som kan frigjøre plass.

En skillevegg på badet kan understrekes med ulike flismønster i gulv. Vi i Modena hjelper deg gjerne med gode ideer til løsning. Stikk innom oss med en skisse, så finner vi en god rom-løsning som passer ditt bad.