Dette badet får klesdesigner Maria Skappel Holzweiler i drømmemodus

Etter en storstilt oppussing har klesdesigner Maria Skappel Holzweiler(33) med litt hjelp omskapt badet til å bli et velværerom for hele familien.

 

– Badet vårt har blitt husets viktigste rom. Her starter og slutter dagen og her treffer familiemedlemmer hverandre, bader og slapper av. En lun og varm oase, rett og slett, sier firebarnsmoren Maria.

En elegant glassvegg skiller våtavdeling med badekar og dusj fra tørravdelingen, hvor du finner toalett, vask, hyller og skap. I våtromdelen er temperaturen litt høyere. Her er det blant annet en benk, hvor man kan slå seg ned og lese ei bok, mens andre koser seg i badekaret.

­

– Vi er ikke så sjenerte av oss i familien, så det hender at vi har det rene familietreffet på badet. Her kan det foregå gode samtaler, ler Maria.

Fakta
Navn: Maria Skappel

Sivilstatus: Gift, fire barn

Bosted: Enebolig på Bekkelaget i Oslo

Utdannet: Studier i klesdesign København og Oslo

Jobb: Medeier og head of design i Holzweiler

Hobby: Sopptur i skog og strikking

Suksess med klær

Maria Skappel Holzweiler er datter til TV-profil Dorthe Skappel og har de siste årene skapt seg en egen karriere innen klesdesign. Sammen med mannen, Andreas Holzweiler (37), og svigerinnen Susanne Holzweiler (39) har hun bygd opp klesmerket Holzweiler til å bli  anerkjent  og etterspurt på markedet. Bedriften deres ble nylig kåret som årets gasellebedrift.

Marias sans for farger og design begrenser seg ikke til klær. Hun er svært opptatt av interiør, farger og stil. Hun syntes baderommet hjemme var stort og upersonlig og hadde lenge syslet med tanken om en grundig oppussing. Men retningsvalget og løsningene fant hun først etter grundige samtaler med en av Modenas interiørdesignere på Alnabru.

– Hun satte meg på mange gode ideer i forhold til å tenke funksjon og inndeling av badet. Deretter snakket vi om materialvalg og hvordan man kan leke med ulike materialtyper og fliser. Det finnes jo så utrolig mye å velge mellom innen flis. Og som materiale lar det seg kombinere med mange andre overflatetyper, sier Maria og legger til:

– Planleggingen sammen med Modena har vært en spennende prosess, nesten som å skape en ny kleskolleksjon, sier hun.

Bilde av hvitt badekar, steinfliser, hvitt tak og lun trevegg i valnøtt.

Maria ønsket matt overflate i badekaret, men ettersom  det er vanskeligere å holde rent, gikk hun for glatt likevel.

Bilde av badekarkran mellom lun valnøttvegg og hvitt badekar.

En trevegg i varm valnøtt skaper en lun stemning og er en spennende kontrast til de røffe , fjellgrå steinflisene.

Lyssatte slisser opp mot taket er et stilig grep. Nisjer med lysdemping pynter opp og gir plass til  sjampo, balsam og andre såper.

En elegant glassvegg skiller våtavdelingen fra tørravdelingen. Her er det to klimasoner

-Kult med skjult sluk!

-Badekar er et must for meg. Vi er en familie som elsker å bade, sier Maria Skappel Holzweiler.

Yoga på badet

Fra å være et rom uten sjel har badet hjemme hos familien Skappel blitt et lite spaanlegg for hele flokken.

– Det hender at barna inviterer venner til bading. Det er jo sosialt og hyggelig. Selv hender det at jeg driver litt yogatrening på det steinflis-belagte, lune badegulvet i våtromdelen, avslører hun.

Man kan helt klart ta rimeligere valg enn familien Skappel har tatt, men Maria ville ikke slurve eller velge ting som ville se slitent og avdanket ut etter et par år. De gikk for kvalitet og valgte moderne, men tidløse materialer.

– Et bad skal heve seg litt over trender, det skal vare, sier Maria.

På gulv og vegger er det lagt Ceppo Di Gre Greige fliser i størrelse 75×150, en blå-grå sedimentær stein som legger til rette for et harmonisk baderom. Vasken er bestilt etter mål fra GB, mens speil er TIVOLI rundt speil med LED-lys og sort ramme fra Scala bad. Armatur er Grohe Essence serien i hard graphite, og det flotte, frittstående badet er Ravak Freedom O.