Flislagte ildsteder

Det er på denne tiden av året, når de små blå viser seg på gradestokken og snøen starter å dale ned, at vi trekkes mot ildsteder og hyggelig peiskos.

Tydelige tendenser viser at disse ildstedene fremover vil bli prioritert som et viktig  dekorelement til hjemmene våre.

Marazzi Crogiolo Rice

Marazzi Rice – Om ikke mye farger, så kan en skape mer struktur av å mikse ulike formater og overflater.

Marazzi Crogiolo Rice

Marazzi Rice – Her trekkes flisene utover på veggene.

Ildstedene skal gjerne prydes med vakre småformatfliser, eller med natursteinspregede storformatfliser.

Kine Vinje fra Nordiske Hjem fra Tønsberg – Peis fra Nordpeis kledd i 10×10 håndlagde gule fliser fra Orginal Style 10x10cm , foto utlånt av Kine Vinje

Dette er en trend som er hentet opp igjen fra fortiden. Vi kan gå tilbake til den gang der fliskledde kakkelovner fikk spille hovedrollen i rommet, og mønsteret ført videre på vegger og tak.  Det var under rokokkoen på midten av 1700-tallet at interiøret startet å bli betraktet som en arkitektonisk helhet. Nå gjør vi det igjen, om ikke med rokokkens avanserte dekormønster, så gjerne med enklere design, ensfargede fliser, eller med natursteinspreg.

Pappenheimhuset (konto instagram) fra Trondheim, se for et vellykket materialvalg. Ingen tvil om at peisen gir mer enn forventet funksjon. Vellykket som hovedelement og den understreker husets personlighet. Foto utlånt av Pappenheimhuset

Kledd med Evolution victorian green 15×15 cm. Foto utlånt av Pappenheimhuset

Småformatflis vil gi mer tilførsel av noe taktilt. Det gir struktur mot rene glatte flater. Fargede fliser vil kunne bidra til noe særegent og understreke rommets identitet.  I rom med mer dempet bruk av naturfarger ser vi at naturmaterialer får spille en viktig rolle. Her tas gjerne inn flis med travertin og marmordesign. Da gjerne i større formater. Alle stilene gir en fortjent oppmerksomhet til ildstedet som mer enn en varmende funksjon.  Vi vil skape luksusfølelsen, dekor og stemningsskapende elementer med noe så enkelt som flis.

Her ser dere noen inspirerende ideer, fra våre kunder og leverandører.

Marmor i storformat, Eternity

Travertin – Marazzi : Her ser dere rammen som er trukket med travertin, hentet opp igjen fra gulvet.