Møt arkitektene bak prosjektene – Aina Sollie Steen

Les Modenas portrettserie med interiøreksperter som gir deg gode råd om farger og materialvalg


❝Hvis du trives bedre hos naboen enn i eget hus, har du bommet.❝

 

1. Hvem er Aina Sollie Steen?

– Jeg driver mitt eget firma på 25 året. Jeg fordeler tiden min på å designe private hjem, jobbe med kunsten min, og å holde foredrag. I de siste årene har jeg også designet min egen interiørkolleksjon for Lama.com under navnet Nella Vita Stoneware og Aina Sollie Steen Design. Ellers stortrives jeg på skjermen som dommer i «Sommerhytta», designer i «Tid for hjem» og «Brente Minner» på TV2 .

– Privat er jeg mamma til verdens fineste Selma og Sofia ( 15) og Pelle (10), og kjæreste med Henning. Vi bor vekselsvis på Nordstrand og i Hennings hus i Asker.

2. Hva slags prosjekter jobber du med akkurat nå?

– Akkurat nå ferdigstiller vi interiørkolleksjonen for våren 2021, noe som tar mesteparten av tiden. Vi er også i gang med femte sesong av «Sommerhytta» så det krever også en en del oppmerksomhet. I år konkurrerer fire par om ei fin hytte som ligger rundt Norges største innsjø Mjøsa. Jeg gleder meg stort til å bli kjent med årets par, og ikke minst til å se gode kollegaer igjen.

Fakta

Navn: Aina Sollie Steen

Alder: 46

Sivilstatus: Samboer og trebarnsmor

Bosted: Nordstrand og Asker

Utdanning: Interiørdesigner

Jobb: Driver firmaet Aina Sollie Steen Design

Hobby: Å fiske med fluestang i et fjellvann er den perfekte avkoplingen for meg.

 

Interiørdesigner Aina Sollie Steen betegner seg selv som et skapende menneske. Trebarnsmoren har mange jern i ilden som kunstner, designer, konsulent og foredragsholder.

3. Hva forbinder du med flis som materiale?

– Jeg elsker fliser fordi det er et utrolig anvendelig materiale. Når andre nøyer seg med å bruke flis på våtsoner og gulv, foreslår jeg jeg gjerne overfor en kunde å flislegge en hel vegg i stua. Flis har en fantastisk tekstur og er gode å ta å føle på. Overflaten tilfører et rom varme og atmosfære, dybde og lunhet.

– Flis er dessuten et naturprodukt som bringer naturen rundt oss inn i hjemmene våre. Vi lever travle liv og blir mer og mer opptatt av å få naturen tettere innpå oss. Trendene går mot flis som brukes på større flater og med røffe marmoreringer som gir assosiasjoner til fjell og hei. Det er få begrensninger med flis; de kommer i mange laseringer og glasurer. De kan brukes som fargesetting i stedet for maling eller tapet i en bolig.

– Mitt siste flisprosjekt var forresten en kunstinstallasjon på Olimb Frisør Munchs Brygge. Det er et veggmaleri 2X6 meter med mønster trykket direkte på flis.

Kunstinstallasjon på Olimb Frisør Munchs Brygge.

Kunstinstallasjon på Olimb Frisør Munchs Brygge.

2X6 meter veggmaleri med mønster trykket direkte på flis.

2X6 meter veggmaleri med mønster trykket direkte på flis.

4. Ditt beste tips for innredning av egen bolig?

– Sett deg ned og finn ut hva du trives best med over tid. Bruk tid og planlegg godt før du går i gang. Legg en god materialplan, hent inn prøver på vegg, gulv, sofastoff, legg det sammen på et gulv og se elementene i sammenheng, både i daglys og kveldslys. Planmessig tilnærming i stedet for impulskjøp er stikkord. Du har bommet hvis du ender opp med å trives bedre hjemme hos naboen enn i eget hus.

5. Vanligste feil folk gjør?

– Å gå for raskt fram når de skal pusse opp, uten en helhetlig plan. Det ender gjerne med feilkjøp og et resultat man fort mistrives med. Da må man i gang på nytt etter få år.

6. Hvordan går du fram når du innreder for kunder?

– Jeg bruker tid på å bli kjent med de som skal bo i huset. Jeg dybdeinterjvuer, kartlegger behov, funksjonalitet og kundens preferanser og personlighet. Målet er å komme fram til det beste resultatet for de som skal bo her. Foretrekker kunden varme farger eller en kjøligere palett? Kan vi lage ulike soner i huset som passer for ulike sinnsstemninger?

– Jeg elsker å skape gode rom som mennesker blir glade i og trives i. Det handler om mer enn designmøbler og trendy farger, men om identitet, følelser og atmosfære.

Stort fat designet av Aina Sollie Steen

Stort fat designet av Aina Sollie Steen

Et utvalg pyntegjenstander fra Nella Vita-kolleksjonen.

Et utvalg pyntegjenstander fra Nella Vita-kolleksjonen.

Nytt servise som er en del av Nella Vita interiørkolleksjonen.

Nytt servise som er en del av Nella Vita interiørkolleksjonen.

7. Hvor viktig er trender for deg?

– Trender er interessante fordi de speiler tiden vi lever i, og sier noe om hvordan vi påvirkes. Vi lever i en urolig tid, med epidemier, konflikter og en uforutsigbar amerikansk president som sier og gjør mye rart. Vi har nå behov for å kjenne på ro og trygghet, og det gir seg uttrykk i at blå og grønne toner er blitt mer populære som interiørfarger. Det er himmelen, havets og skogens farger. Naturen gir oss sjelero ute, og inne.

– Trender er spennende å følge med på, men jeg følger dem ikke slavisk.

Fra TV2 – tid for hjem