Pizzaovn skaper middelhavsstemning i hagen

Med en pizzaovn kan du få en smak av Italia på terrassen eller i hagen din.

Lyse sommerkvelder, knitring fra den vedfyrte pizzaovnen og duften av skinke, mozzarellaost og knasende pizzabunn på glovarm steinplate.

Utendørs pizzaovner beregnet for hager og terrasser har blitt en slager i Norge. Vi er gått litt trøtt av bare å flippe burgere og pølser på grillen, og søker noe mer eksotisk. Hva klinger vel bedre enn å introdusere en smak av Italia?

– Pizzaovner har virkelig økt sin popularitet de siste årene. Nordmenn har fått smaken på den stemningen som skapes rundt en pizzaovn ute i hagen. Familie og venner samles til hyggekveld og komponerer sine egne pizzaer. Etter tre minutter er pizzaen rykende klar, sier Pål Gundersen, markedssjef i Modena.


Pål Gundersen, markedssjef i Modena

Vedfyrt matglede

Pål vet hva han snakker om. Han har i flere år hatt vedfyrt pizzaovn i hagen hjemme på Flekkerøya. Den brukes flittig i sommerhalvåret. Pål har modellen Alfa 5 Minuti, som kan lage pizza til hele nabolaget om nødvendig. Pizzaovnen gir matlaging utendørs en ny dimensjon.

– Det blir en opplevelse i seg selv å lage pizzaer sammen. Jeg anbefaler å kaldheve deigen dagen i forveien og dele den opp i enkeltporsjoner. Ulike typer oster, saus og øvrige ingredienser settes ut på et bord når det er duket for hagetreff, og gjestene velger ut fyllet de selv ønsker på pizzaen. Her er det bare fantasien som setter grenser, sier Pål.

Vedfyrt eller gass?

Modena selger to hovedtyper pizzaovner; vedfyrte og gassfyrte. Morsø Forno har modeller for både ved og gass. Gassfyrte ovner er enkle i bruk og krever kortere oppvarmingstid. Vedfyrte ovner krever litt mer forberedelse, men tilfører maten en ekstra smak av bål. Felles for ovnene fra Morsø er et elegant og moderne dansk design kombinert med god funksjonalitet. En vedfyrt ovn fra Morsø gir rammene for hyggelige kvelder på terrassen. Når pizzastekingen er ferdig, kan man nyte den fantastiske ilden og varmen fra ovnen. Det finnes et stort utvalg av tilbehørsprodukter til Morsø Forno vedovn, som gjør den godt egnet til grilling og røyking av mat i tillegg til pizzabaking.

Morsø Forno og Morsø Forno Gass

Ekte italiensk

Alfa 5 Minuti er en italiensk pizzaovn som tilbyr et fantastisk resultat og mye matglede. Det å lage mat i en vedfyrt ovn er en gammel tradisjon. I generasjoner har man samles rundt bålet for å lage mat. Vi elsker stemningen og duften av god mat.

Alfa 5 Minuti er den ultimate vedfyrte pizzaovn. Den er rask å få opp i riktig temperatur, og holder lenge på varmen når den er fyrt opp. Etterfyll jevnlig med småved underveis og du kan fortsette å steke pizzaer hele kvelden om du vil. Alfa 5 Minuti holder en jevn og høy varme, som er viktig for å få et perfekt stekeresultat, sier Pål.

Han understreker at Alfa- modellene ikke egner seg som varmekilde på terrassen ut over kvelden.

– Disse ovnene er så godt isolerte at de ikke avgir mye varme til omgivelsene. Er du ut etter varme og bålkos, bør du gå for utepeis eller bålpanne, sier Pål.

Påls beste pizzaovntips

  • Bruk Tipo 00-mel, som gjør deigen smidig og elastisk. Det gjør også at bunnen blir mer sprø og luftig.
  • Når pizzaovnen har fått korrekt arbeidstemperatur, så etterfyller du med småkløyvd, tørr ved. Det gir jevnere varme. 350 til 400 grader er perfekt steketemperatur.
  • Ikke bland for mange råvarer på samme pizza. Den enkle er det beste!
  • Kan du steke pizza i ovnen, kan du også steke brød og rundstykker. Nybakte rundstykker rett fra pizzaovnen smaker helt nydelig med spekemat og kremost!
  • Calzone, innbakt pizza, med Nutella er en perfekt avslutning på pizzakvelden
  • – Kjøp bøker med pizzaoppskrifter og bli inspirert. Det er fare for å bli bitt av basillen, og du skal snart se at du blir oppslukt av pizzabaking!