Slik fornyer du uterommet ditt med skifer

Har du planer om å pusse opp uteplassene dine rundt huset?  Skifer er et naturmateriale som kan gjøre underverker for hage og terrasse. Skifer er sterkt som fjell og står i generasjoner. Bruksområdene er utallige. Her er noen tips.

Gangvei i hagen:

Gangvei i hagen med Minera Skifer

Lag en gangvei i hagen bestående av solide skiferheller. Da kan du gå på sokkelesten ut til blomsterbed eller sommerstuen. Skiferhellene er enkle å felle ned i plenen og ligger der så lenge du ønsker. Gangvei i skifer er både praktisk og pynter opp i hagen.

Ingen skiferheller er like, kombinasjonsmulighetene er uendelige. Med skifer kan du sette ditt eget preg på hagen. I generasjoner fremover. hvorfor ikke klippe (med en skifersaks) hellene runde og legge pyntegrus imellom i en japansk zen-inspirert hage?

eller lage en stram og minimalistisk look ved å bruke skjært og tykkelsesjustert skifer.

Hagetrappen:

Hvorfor ikke bygge hagetrappen fra terrasse til plen i skifer? En skifertrapp tåler is og kulde, regn og storm, tunge skritt og aktiv lek, år etter år. Skifer får du i ulike tykkelser og kvaliteter. Med skiferheller bygger du en vakker trapp i naturstein. Med skiferfliser får du en vakker overflate på betongtrappen.

Hagetrapp med skifer fra Minera

Rundt basseng/badestampen:

Pynt opp rundt bassenget eller jacuzzien. Skifer har lav vannabsorbsjon, god sklisikkerhet og er bestandig mot klor. Få materialer egner seg bedre i og rundt våtsone på terrassen.

Skifer fra Minera rundt bassengkanten

Terrassen:

Lei av å olje terrassebordene i hagen? Skifer er godt egnet til terrassegulvet.

Skiferheller kan legges rett på grus- eller betongunderlag. Kan også legges rett oppå eksisterende uteplass med et pidestallsystem av klosser og uten bruk av lim eller fug. Du kan se noen passende produkter her.

Det er veldig trendy å videreføre innerommet utendørs. Med skifer kan du bruke samme materialet inne på stua eller kjøkkenet og videreføre det ut til terrassen slik at du får et usynlig skille mellom innerom og uterom. Skifer er tilnærmet vedlikeholdsfri og enkel å holde ren og pen. Du trenger ikke mye trening for å få til et fint resultat med egne hender. Skiferen tåler vær og vind, barn og voksne, lek og moro. År etter år.

Skifer fra Minera på Terassen

Gårdsrom:

En skiferlagt innkjørsel gir et solid førsteinntrykk hos alle som kommer på besøk til deg. Skiferhellene tåler det meste, inkludert bilkjøring. Skiferhellene er vedlikeholdsfrie og varer lenger enn huset de inviterer inn til. På grunn av høy bruddstyrke kan skiferhellene ha halvparten av tykkelsen til f.eks. granittstein.

Hagemur:

Murstein i skifer er et svært anvendelig produkt  som kommer i mange størrelser og utforminger. Fra tradisjonelle og rustikke til mer moderne, med rette linjer. Minera har lansert en ny mursteintype hvor alle har fast tykkelse på 10 centimeter. De egner seg perfekt som forblending av utevegg, utepeis, forstøtningsmur opptrinn i trapper, med eller uten fug. Hvordan muren skal se ut bestemmer du selv. Foretrekker du røff eller glatt overflate, ensfarget, eller fargespill?

Hagemur med skifer fra Minera

Utekjøkken:

Å ha sitt eget utekjøkken på terrassen er en drøm for mange og gir muligheten til å tilbringe enda mer av tiden utendørs. Skifer er overlegen til dette. Enten du velger et rustikt utekjøkken med pizzaovn, grill og peis murt i skiferstein, eller et moderne kjøkken med skiferbenkplate som perfekt matcher skiferflisene på uteplassen, så vet du at du har et utekjøkken som vil tåle alt fra varme gryter til røffe klimaforhold i generasjoner.